Edelstenen

Edelstenen

Ze zijn mooi, interessant, leuk om te dragen of in huis neer te zetten. Ze nemen de temperatuur van je handen aan als je ze een tijdje vasthoud. Het is treffend om te lezen hoe verschillende volken onafhankelijk van elkaar vrijwel dezelfde bijzondere eigenschappen aan stenen toekennen. Kortom ik ben erdoor gefascineerd. Ik ben edelsteenkundige, vind het leuk om zelf edelstenen te slijpen en geef er ook massages mee. Er zijn klanten die ik een massage heb gegeven met bepaalde edelstenen daar ook graag een sieraad van wilde hebben wat ik natuurlijk graag gemaakt heb.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van stenen die ik zelf geslepen heb.

Hier een stuk afgezaagd Aventurijn waar ik de te slijpen vormen op heb afgetekend met een messing pen en met nagellak heb overgetrokken. Dit om de lijnen zichtbaar te houden tijdens het slijpen. De slijptollen worden gekoeld met water en zouden de lijnen kunnen wegspoelen.

Op deze foto staan een aantal stukken ruwe steen waar ik stukken uit gezaagd heb om te gaan slijpen. Er ligt Fluoriet, Carneool, Agaat, versteend hout, Heliotroop en Labradoriet.

Een ruw stuk agaat en een stuk versteend hout. 

Hier ziet u wat ik ervan geslepen heb. De stenen zijn nog niet verwerkt in een sieraad.

Links een stuk Heliotroop wat nog geslepen moet worden en rechts een geslepen Carneool.

Nog een geslepen Carneool

Beide foto’s zijn geslepen labradoriet. De ovale steen is inmiddels verwerkt in een hanger maar de andere steen nog niet. 

 

Deze heeft de vorm van een haaientand of een opbollend zeil van een zeilboot. Ik wacht op iemand voor wie dat een extra betekenis heeft om een sieraad voor te maken.

Een vierkant geslepen Sodaliet en rechts een driehoekig geslepen Fluoriet die al verwerkt is in een hanger.

Een geslepen Fluoriet die als je hem in het licht houd lijkt op een zonsondergang boven zee.

 

Op deze foto staan drie in vliegervorm geslepen Jaspis. Toen ik het ruwe stuk steen zag wist ik direct dat het meerdere stenen moesten worden in deze vorm en had ik een ruwe schets in mijn hoofd hoe het sieraad er uit moet gaan zien. Voor mij staan vliegers symbool voor vrijheid, vrolijkheid en het uitkijken naar een nieuw avontuur. Een vlieger danst in de wind en kan zien wat er aan de de horizon te doen is en de Jaspis zelf maakt daadkrachtig en stimuleert je om ideeën uit te voeren. Het word een set bestaande uit een halssieraad en een ring die nog geen eigenaar hebben.

Op deze foto staat een geslepen Mosagaat die ik geslepen toen ik zwanger was van mijn dochter. De steen heeft ook een beetje de vorm van een zwangere buik. Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand. Het dragen van de steen tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus. Ik maak er graag een draagbaar sieraad van voor wie dat wil.

Dit zijn de stenen die ik gebruik om mee te masseren. Sommige heb ik zelf geslepen en anderen heb ik gekocht op een mineralen beurs. Ze hebben verschillende vormen maar voelen prettig aan in mijn handen. Als ik ze vast heb nemen ze al snel de temperatuur van mijn handen aan en kan ik er een stevige massage mee geven. De stenen zelf hebben natuurlijk diverse eigenschappen en stimulerende werking. Cliënten kiezen ze daar op uit of op welke ze mooi vinden en welke bij het sterrenbeeld past.

Contact

info@edelehanden.nl
06-42217726
Heemstede

Overig

Disclaimer
Privacy Policy

KVK: 65598091